WhatsApp 673 45 09 85 info@ccdidactica.com

Nosaltres

Un equip de professionals. Una metodologia de treball.

Així és com treballem a Didàctica.

Com treballem

Quan arribeu al centre Didàctica us trobareu amb un equip professional liderat per  Cristina Casas i Gregorio, que a través d’una sèrie d’entrevistes d’avaluació i de diverses proves establirà el diagnòstic. Una vegada definit el diagnòstic, elaborarem un pla de treball adaptat a la situació particular del nen/a o de l’adolescent. I després què? Un cop plantejats els objectius de cada nen/a, comencem per tasques fàcils que fan que tingui la sensació de domini i comprensió dels continguts i, progressivament, anem introduint tasques més difícils sense arribar mai a proposar activitats que els resultin angoixants. Les activitats més adequades són aquelles que el nen/a percep com a nivell mig de dificultat, que el vinculen amb allò que està aprenent i li provoquen un estat de benestar i assoliment del objectiu a treballar.

Metodologia

Partim d’una metodologia activa centrada en la descoberta i participació. Proposem activitats molt atractives que desperten la curiositat i utilitzem materials d’última, com la taula de llum o gronxador sensorial d’entre altres, sent originals, variats i adaptats a les necessitats. Fem servir amb precaució, els suports informàtics, pensem que en aquests moments s’està fent un ús exagerat dels mateixos i per això els utilitzem en moments puntuals. Una eina imprescindible és l’activitat lúdica, que contribueix a fer el treball de reeducació més creatiu i productiu. Aquests materials són creats per els nostres professionals i d’altres que hi ha al mercat. Per nosaltres és molt important l’ànim o l’estat en com arriben els nens/es al nostre centre. És per aquest motiu que pensem que es de vital importància que es generi un vincle o clima de confiança plena entre el terapeuta i el nen/a. I per això utilitzem incentius positius de lloança, paciència, i sobretot molt bon sentit de l’humor.

Taula de llum

Les taules de llum i tots els espais multisensorials estan inspirats en l’enfocament pedagògic Reggio Emilia. La perspectiva Reggio Emilia és una pedagogia innovadora i inspiradora per a l’educació que valora al nen/a com fort, capaç i flexible. Cada nen porta amb si un gran potencial i una curiositat innata que el porta a desenvolupar un profund interès per descobrir el món i el seu lloc en ell. Per això consideren que els nens/es són capaços de construir el seu propi aprenentatge si tenen les eines i l’ambient adequat. S’anomena Reggio Emilia perquè es va originar precisament a la ciutat de Reggio Emilia a Itàlia, i va ser l’inici d’un moviment cap a una educació progressiva i cooperativa en la primera infància. Les taules de llum permeten crear un espai d’aprenentatge atractiu i acollidor que anima els nens a participar en activitats d’aprenentatge a través del joc sense que ni tan sols se n’adonin. Són una excel·lent font d’informació multisensorial , on la via visual cobra especial protagonisme. Els nens se senten atrets naturalment cap a la llum del panell i, sovint es calmen amb l’estimulació visual mentre exploren un objecte. Per això es diu que són un meravellós recurs per a nens diagnosticats de TDAH, TEA, TEL… per exemple.

Gronxador sensorial (cuddle sounthpaw)

El gronxador Cuddle Southpaw, està indicat sobretot ens nens/es amb TEA (Transtorn d’aspectre Autista), SPD (trastorn de processament sensorial), TDAH (dèficit d’atenció amb hiperactivitat), ansietat,… És molt resistent, proporciona pressió, propiocepció, estimulació vestibular, millora l’equilibri, la consciencia espacial i ajuda a incrementar la calma. El moviment sensorial ajuda a reduir l’ansietat. Proporciona una entrada vestibular adequada, control del cap, coll i una major atenció a el que està fent.

Grup terapèutic d'habilitats socials

Te l’objectiu principal de dotar als nens i nenes d’una millor comunicació, d’una millor autoestima i d’un entrenament en solució de problemes d’interrelació social. Es tracta de que els nens aprenguin a relacionar-se amb els seus companys de forma eficaç i prevenir les dificultats de relació en etapes de la vida posteriors.

Està enfocat a una etapa del desenvolupament estratègica i a un moment òptim per a facilitar la competència social i evitar que els comportaments agressius es converteixin en patrons de conducta permanents.

Mitjançant el joc, el teatre (rolle-playing), estratègies de resolució de conflictes i estratègies d’autocontrol, s’entrenen aquelles tècniques comunicatives que ens permeten desenvolupar una conducta assertiva.